TrendMini Blogger Teması

Tez hazırlama aşamaları


  • Tez Destek - Tez düzeltme - Tez düzenleme - tez formatlama - Tez Hazırlama - tez hazırlama merkezi - Tez Merkezi - Tez Yazan Yerler - Tez Yazılır - tez yazım merkezi - Tez Yazımı - Yüksek Lisans Tezi
  • 12 Eylül 2014 Cuma
  • Unknown
  • Yorum Yok

tez proje| nasıl yazılır| hazırlanır|teslim tarihleri ne zaman|
Tez ve proje çalışmalarının teslim tarihleri üniversitelere göre değişmekle (akademik takvim yılına göre belirlenmiştir) birlikte öğrencilerin çoğu her zaman son haftaya kadar tez-proje çalışmasıyla uğraşmaz son günlere doğru zaman daraldıkça,  yaşanılan stres – tedirginlik ile  yapılan çalışmalar sağlıklı olmamakla birlikte çoğunda copy-paste’den öteye geçmez. Oysa yapılması gereken  danışman hocasıyla çalışmanın konusu netleştikten sonra ilk günlerden itibaren çalışmasıyla ilgili yapılacaklarını düşünmesi ve  zaman dilimine bölmesi daha sağlıklı olacaktır.
ilk aşama: konusu hakkında detaylı bir kaynak taramasını gerçekleştirmesi, (yerli yabancı birçok  kitap, dergi, makale, söyleyişi, haber, video vb.). Çalışmada anket olacaksa, anket ölçeğinin belirlenmesi ve gerekli yerlerden izin alınması
ikinci aşama: Yapılan detaylı ve derin kaynak taraması sonucu çalışma başlıklarını (içindekiler kısmının) belirlemesi ve bunu danışman hocasına sunması gerekli görüşlerin alınması ve onaylatması.  onaylanan içindekiler kısmının doldurulmaya başlanması  yapılan alıntılarda ve dipnotların güncel olması ve doğru yapılması (Danışman hocalar çoğunlukla bu konuda şikayetçi olur, kaynaklar eski  sayfa numaraları uyuşmuyor vb.). Çalışmada anket olacaksa bir yandan anketin uygulanmasını sağlamak.
üçüncü aşama: Çalışmanın yazımıyla birlikte biten  her bölümü danışmanına sunması gerekli görüşlerin alınması varsa eksikliklerin tespit edilip giderilmesi. Anket verilerinin  spss programına vb. girilmesi  bulgular kısmının hazırlanması, tartışma ve sonuç kısmının değerlendirilmesi ve yazılması, kaynakçanın gözden geçirilmesi,
dördüncü aşama: Bu aşamada hazırlanan ve danışman hocasına sunulan eksiklikleri giderilen çalışmanın artık üniversitenin veya fakültenin  tez yazım kılavuzuna düzenlenmesi (formatlama dizgi) işlemlerinin yapılması burada, tez yazım kılavuzuna göre: Dış-iç kapak bilgileri ölçüleri, sayfa yapısı, paragraf arası boşluklar, satır aralıkları, girintiler, başlıkların numaralandırılması ile metin arasındaki aralıklar, dipnotların verme kuralları, kısaltmalar,  tablo-şekil-grafik gösterimlerinin nasıl yapıldığı, sayfa numaralarının nasıl verilmesi gerektiği , kaynakça nasıl yazılır vb. gibi tüm kuralların çalışmada harfiyen uygulanması ve tezi/projeyi tez yazım kılavuzuna göre ayarlamaların yapılması, olası hatalar için tez yazım kurallarını uygularken çalışmanızı 2-3 kez gözden geçirin,
son aşama: tez yazım kılavuzuna göre düzenlenen çalışmanın danışman hocaya ve jüriye sunulması, sunum çalışmasının yapılmasının ardından, istenilen gerekli düzeltmelerin yapılması ve tez/proje çalışmasının basılması  ciltlenmesi ve teslim edilmesi. (Lisans çalışmaları danışman hocaya, Yüksek lisans çalışmaları ise üniversitenizin enstitüsüne verilir ama öncesinde YÖK sitesinde gerekli girişlerin yapılması).
Yukarıda ilk dört aşama sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilirse çalışmanızda fazla sıkıntı yaşamadan bu stresli süreçten rahatlıkla kurtulma şansınız yüksektir..
“zaman sizi boğmadan, zamanınızı iyi değerlendirin”
Bir önceki yazımız olan Yüksek Lisansın ve Yüksek Lisans Tezinin Önemi! başlıklı makalemizde lisans tez, tez yazım kuralları ve tez yazımı hakkında bilgiler verilmektedir.

Tez hazırlama aşamaları hakkında 0 yorum var.

Tez hazırlama, proje hazırlama, ön lisans tez, lisans tez, yüksek lisans tez, doktora tez, tez düzenleme (formatlama) konularda sizlere 7/24 hizmet sunmaktayız.

Blog Arşivi

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Doktora Tezi

Yüksek Lisans Tez/Proje

Uzmanlık Tezi

Lisans Tezi

Önlisans Tezi

SPSS Analiz

Makale Hazırlama

Sunum Hazırlama

Ödev Hazırlama

Kitap Özeti

Çeviri Hizmetleri